
Cześć
Tu Zuzanna Żołędziowska
Czyli serce i ręce tworzące Ciachosza.
Nauczę Cię piec torty Twoich marzeń! Poznajmy się!

Pasja do tworzenia słodkości
Od ponad 7 lat zajmuje się cukiernictwem, a od kilku również uczę jak tworzyć wyjątkowe torty.
Wspieram domowych i profesjonalnych cukierników w realizacji ich pomysłów na słodkie wypieki!
Pierwszą słodką kreację zrobiłam z bitej śmietany, żelków i cukru mając kilka lat. Zawsze ciągnęło mnie do deserów!
Z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że od kiedy „na poważnie“ zajęłam się cukierniczym światem… spędziłam tysiące godzin w kuchni na szukaniu idealnych przepisów, jeszcze lepszych, bardziej nasyconych smaków i szlifowaniu techniki.
Jak każdy, podczas nauki popełniłam szereg podstawowych błędów. Ile kilogramów zważonych kremów czy zakalców wylądowało w koszu? To wiem tylko ja haha
Chcąc zająć się tematem profesjonalnie, przeszłam wiele szkoleń, na które wydałam tysiące złotych. Dzięki temu mogę teraz szkolić Was i dzielić się wiedzą oraz doświadczeniem, serwując wyłącznie sprawdzone przepisy na torty i dekoracje.

Początki
Ciachosza nie od razu wyglądała tak, jak dziś!
Zaczynałam w kuchni swoich rodziców – jak wielu z nas! We Wrocławiu zamieszkałam w mieszkaniu babci, gdzie kontynuowałam swoją pasję i opublikowałam pierwsze materiały w mediach społecznościowych.
I nie, nie było idealnie. Stworzyłam sobie dość prymitywne „studio nagrań”, jeśli można tak nazwać rozpadającą się lampę i zaimprowizowany z taśmy klejącej statyw, a techniczne umiejętności zdobywałam wraz z każdym kolejnym filmikiem. Do tego ciągle uczyłam się technik, a także skutecznych rozwiązań, aby torty wychodziły nie tylko piękne, ale też pyszne.
Nie żałuję niczego! Dobrze wspominam ten czas i na swoim przykładzie chcę Wam pokazać, że każdy z nas gdzieś musi zacząć.
Uważam, że niezależnie od warunków warto dać szansę swojej pasji i skupić się na rozwijaniu umiejętności.
Wiem to! Sama przeszłam tę drogę.

Tortowe SOS
Udzielam porad, które uratowały niejeden tort.
Na co dzień tworzę torty artystyczne oraz pokazuję Wam, jak wykonać, a także ozdobić spektakularne słodkości.
Rozkładam składniki na czynniki pierwsze, jak również podpowiadam, że o jakości efektu finalnego świadczy to, jakich produktów użyjemy. Jajko jajku nierówne, tak jak śmietana śmietanie, a mąka mące. Mówię w prosty sposób, by nie wyszło z tego masło maślane!
Pomogłam już tysiącom osób, jestem więc pewna, że i Ty rozwiniesz swoją pasję i wzniesiesz swoje umiejętności na najwyższy poziom!
Brzmi dobrze, prawda?
Z pełnym zaangażowaniem prowadzę też swoje social media, na których dzielę się bezpłatną wiedzą i praktycznymi wskazówkami, które możesz wykorzystać w swojej kuchni już dziś!
Ciachosza… czyli skąd wzięła się moja nazwa
To ten wyjątkowy moment, kiedy czujesz wszystkimi zmysłami, jak pyszny jest tort, którego kęs właśnie kosztujesz. To pełnia smaku! Tak prawdziwa.
To zapach, który pobudza pierwsze odczucia, wygląd na widok którego „ślinka cieknie” jak również różne struktury, które składają się na idealny wypiek. To ta chwila, gdy nic nie mówisz i po prostu delektujesz się słodyczą, a w myśli pojawia się duma z własnego dzieła.
Autentycznie uwielbiam to, co robię. I ciachosza – czuję to!
Misja
-
Chcę Cię zachęcić do przekraczania cukierniczych granic i szukania inspiracji
Napędza mnie pasja do dzielenie się tajnikami sztuki cukierniczej.
Wierzę w to, że mając odpowiednią wiedzę i w pełnym zaangażowaniu ćwicząc umiejętności, każdy z nas jest w stanie tworzyć pyszne torty! -
Podzielę się z Tobą wiedzą, która jest sprawdzona, bo to klucz do słodkiego sukcesu
Mając dobrą techniczną bazę
i świadomość tego, co z czego wynika, jak się przelicza proporcje, a także co jest sukcesem udanego kremu, dekoracji czy biszkoptu, będziesz w stanie otwierać się na nowe oraz eksperymentować, tak, by z dumą tworzyć własne kompozycje smakowe.
Tyle jest przecież jeszcze do upieczenia! -
Chodź! Pokażę Ci, że cukiernictwo jest łatwe oraz przyjemne
Nie zawaham się użyć całej swojej wiedzy, by zachęcić Was do kulinarnych eksperymentów, które zaczynają się od zrozumienia, na czym polega sztuka pieczenia tortów.
Ciachosza to nie tylko szkolenia z robienia tortów, lecz także odpowiedzi na cukiernicze pytania, które sobie zadajesz, a wśród nich to kluczowe: jak stworzyć piękny artystyczny tort.